Geen kind in uw klas is gelijk

Als leraar weet u – als geen ander – dat elk kind zijn eigen zorgvraag heeft. Sommige kinderen zijn zelfredzaam en zelfsturend, en andere lijken voortdurend uw hulp en aandacht nodig te hebben. Ook kunt u soms het idee hebben dat een kind meer in zijn mars heeft dan hij of zij op dat moment laat zien, of juist het tegenovergestelde: dat een kind voortdurend op zijn of haar tenen moet lopen om het tempo en het niveau bij te benen. In beide situaties liggen frustraties voor alle betrokken partijen – kind, ouders en leerkracht – op de loer.

De juiste zorg voor ieder kind

Bij twijfel over het passende onderwijstype of -niveau kan een intelligentietest zoals de WISC uitkomst bieden. Helaas kunnen veel testbureaus en onderwijsbegeleidingsdiensten de vraag naar intelligentietesten niet aan. Het is vervelend voor de betrokkenen als er lange wachttijden zijn – als u heeft geconstateerd dat er iets niet lekker loopt, is het immers fijn als er snel opheldering over de oorzaak kan komen. Wij streven er daarom naar om u binnen twee weken een intake- of kennismakingsgesprek te bieden.

Een snelle testuitslag is in het belang van het kind

Via WISCtest.nl kunt u terecht bij Orthopedagogisch Centrum het Kabinet. Het Kabinet is een gespecialiseerd test- en begeleidingsinstituut. Onze orthopedagogen zijn zeer ervaren in het afnemen van de WISC en staan dagelijks klaar om meerdere kinderen te testen. Hierdoor kunnen we vaak al binnen enkele weken een test afnemen. Een volledige, heldere en begrijpelijke rapportage leveren mag u vervolgens ten hoogste na vijf werkdagen van ons verwachten.

Centrale locatie

Wij zijn gevestigd in Utrecht,  waardoor wij voor een groot deel van het land goed te bereiken zijn. Indien het voor ouders, verzorgers of kind toch lastig is om naar Utrecht te komen, denken we graag met u mee over een alternatieve oplossing. Tegen een aangepast tarief is het ook mogelijk om de test op de eigen school af te nemen. Neem hierover gerust contact met ons op!

Kennis maken

Heeft u als school regelmatig kinderen die moeten worden getest en wilt u graag eerst een keer kennismaken? Dat kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom om een keer vrijblijvend een kijkje te komen nemen op ons instituut. Voor een kennismakingsafspraak kunt u bellen met Het Kabinet: 030 – 2145395.

Graag tot ziens!